Autosalonu ve Frankfurtu se největší značky vyhnou. Stále častěji preferují vlastní reklamu

11. září 2017

Několik velkých výrobců aut bude chybět na Mezinárodní automobilové výstavě ve Frankfurtu nad Mohanem. Výrobci aut své novinky ukazují ve Frankfurtu každé dva roky, stále častěji ale nové modely prezentují sami mimo autosalony.

Největší německý autosalon ve Frankfurtu začíná už tento týden. Nejméně devět velkých automobilek ale na výstavě chybí. Výrobci aut své novinky ukazují ve Frankfurtu každé dva roky, stále častěji ale nové modely prezentují sami mimo autosalony.

Zatímco předloni si francouzský Peugeot připravil pro autosalon ve Frankfurtu hned několik novinek, letos do velkoměsta nad Mohanem nepřiveze ani jedinou. Přehlídku odřekl stejně jako například japonský Nissan.

„Bylo to rozhodnutí, které bylo přijaté na základě analýzy. Pro tento rok jsme zvolili z těch největších evropských výstav pouze ženevský autosalon,“ vysvětluje Petr Kolář z českého zastoupení Nissan.


V Ženevě byl na jaře k vidění například Fiat nebo Jeep. Na 67. frankfurtském autosalonu budou ale chybět i tyto značky. Své letošní novinky totiž představily už samy na internetu.

Ačkoliv Seat už prezentaci novinek má za sebou, podzimní autosalon si ujít nenechá. „I Seat jde v duchu nových trendů, na druhou stranu frankfurtský autosalon je jedním z těch, který neustále přitahuje zájem zákazníků. Koneckonců německý trh můžeme považovat za jeden z nejvyspělejších na světě,“ oponuje Aleš Novák z českého Seatu.

Největší ohlas má podle Jiřího Rozkošného z Audi frankfurtský autosalon stále mezi Němci. „Patří mezi pětici nejprestižnějších na světě a pro všechny německé automobilky je hodně důležité tam být vidět.“ Pořadatelé doufají, že se jim podaří přilákat stejný počet lidí jako před dvěma lety, kdy událost navštívilo 930 tisíc lidí.

Konec spalovacích motorů je daleko, ukazuje autosalon v Ženevě. Budoucností je ale vodík, tvrdí expert
Širší chodníky, méně aut a bez tramvají. Václavské náměstí dostane novou podobu
Máte fobii z obestavěné tmy? Klidně zastavte a zamyslete se. Cesta po povrchu se vždy najde

autor: msk
Spustit audio