Chcete být Ježíškovo vnouče, ale dárky jsou moc drahé? Zapojte se do sbírky

28. listopad 2017

Většina dárců se shoduje na tom, že plnit seniorům jejich přání je velmi povznášející pocit. Tentokrát se ale vznesla i obdarovaná seniorka se svou kamarádkou a v malém letadle se proletěly nad Plzeňskem. Pro paní Jarmilu to byl dokonce vůbec první let letadlem v životě.

Paní Jarmila je z Domova pro seniory Vlčice na Plzeňsku, je jí osmdesát osm let. Přála si proletět se nad Blovicemi. Pilot Přemysl Beneš s paní Jarmilou a její přítelkyní z domova pro seniory Irenkou nakonec zaletěl i nad nedalekou Plzeň.

Přání paní Jarmilce splnil portál Slevomat. „Jsme moc rádi, že tahle spolupráce dopadla,” pochvaluje si provozní ředitelka společnosti Jana Úlovcová.

I ona byla u toho, když se paní Jarmila poprvé v životě proletěla letadlem. A jak přiznává, cítila nejen dojetí, ale i respekt. „Z auta vystoupily dvě dámy o francouzských holích, skutečně jsem cítila respekt, když nastupovaly do letadla,” popisuje.

Sbírka na drahé dárky

Slevomat se chce v projektu Ježíškova vnoučata angažovat i vnásledujících dnech a týdnech. „Přání na webu se sice rozebírají, ta dražší tam ale zůstávají. Protože nejen já, ale i řada kolegů od nás z firmy jsme Ježíškova vnoučata, chtěli jsme pomoci,” vysvětluje Jana Úlovcová.

„Vybrali jsme proto tři dárky, na které si budou moci lidé koupit kupon. Jde vlastně o sbírku. Jakmile se sesbírá dost peněz, dárek koupíme, pošleme a hned vystavíme další,” popisuje.

autoři: als , vok
Spustit audio