Chcete si ulevit pěkně od srdce a navíc anonymně? Pomůže vám Sarahah

Kdy jste si naposledy otevřeli pusu na svého šéfa, nebo naplno řekli svým blízkým, co se vám na nich nelíbí? S novou aplikací Sarahah to můžete udělat hned a navíc anonymně.

Máte také občas nutkání říct přátelům nebo kolegům něco od plic, ale nemáte odvahu, nebo je zkrátka nechcete urazit? Existuje řešení v podobě mobilní aplikace Sarahah.

V jednoduché webové nebo mobilní aplikaci si vytvoříte profil, který následně nasdílíte se svým okolím. Pak už stačí jen čekat. Zprávu může anonymně poslat úplně každý, kdo má odkaz na váš profil. Spárovat jde také se sítěmi Snapchat a Instagram.


Byl jsem velmi optimistický. Na začátku jsem si řekl, že chci, aby uživatelé přes aplikaci poslali tisíc zpráv. Ale teď jich máme více než tři sta milionů.Zain Alabdin Tawfiq

Aplikace si v posledních týdnech získala obrovskou oblibu a je označována za hit léta. Používají ji už miliony lidí ve třiceti zemích včetně Česka. Celkem už uživatelé poslali přes 300 milionů anonymních zpráv. Aplikaci vytvořil 29letý Zain Alabdin Tawfiq ze Saúdské Arábie. Ten v rozhovoru pro BBC prozradil, že tak obrovský úspěch nečekal.

Sarahah, což v arabštině znamená upřímnost, má za cíl zlepšovat vztahy mezi kolegy v práci a blízkými lidmi. Samozřejmě ale může sloužit i k vylévání zlosti. Takže ti, co mají černé svědomí, mohou se stažením váhat.

Tvůrce aplikace nicméně slibuje, že Sarahah nabídne i filtry a možnost blokování, aby se uživatelé mohli bránit před nepříjemnými a oplzlými zprávami. Jak to bude fungovat si ale zatím nechal pro sebe.

Aplikaci najdete ke stažení pro iOS i Android nebo na webu Sarahah.

autor: jaw
Spustit audio