Chcete zažít atmosféru potápějícího se Titanicu? Vyrazte za 2,5 roku do Číny

Chtěli byste zažít historickou katastrofu na vlastní kůži? Tenhle bizarní zážitek nabídne zábavní resort v Číně. Začali tam stavět repliku Titanicu v životní velikosti, která návštěvníkům umožní zažít pocity, které měli cestující při potápění lodi.

Hlavním tahákem resortu bude právě Titanic. Loď bude 270 metrů dlouhá, 28 metrů široká a vážit bude 26 tisíc tun. Plavidlo by mělo být přesnou replikou lodi, která se potopila v roce 1912 po nárazu do ledovce.

Konstrukční firmy prý vytvoří podle originálu i část vnitřku lodi, podávat se bude dokonce stejné jídlo a i zábava bude stejná jako na palubě Titanicu. Aby byla atmosféra dokonalá, bude loď navíc obsahovat speciální techniku, která nasimuluje nehodu, při které tehdy zemřelo 1500 lidí.

Objevily se i názory, že simulování tragédie je neúctou k lidem, kteří při nehodě zemřeli. Kromě toho někteří kritici považují celý resort za nevkusný. Jeden z vedoucích designérů projektu Curtis Schnell ale podobné názory odmítá a tvrdí, že vše bude udělané velmi citlivě, s respektem a historickou přesností.

Na oficiálních stránkách resortu se kromě Titanicu slibuje například i pirátská loď, několik budov ve tvaru zámků, tropická pláž, zimní bobová dráha nebo benátské kanály.

Zatím ale vše existuje jen jako počítačová animace, stavba resortu má totiž zpoždění. Ačkoliv už měla být touto dobou hotová, předpokládá se, že se první návštěvníci na repliku Titanicu nalodí nejdřív za 2,5 roku.

autoři: , jpr
Spustit audio