Chystáte se do Českého Krumlova? Památky můžete obdivovat i z okružní jízdy na voru

21. červenec 2016

Prázdninový zpravodaj Radiožurnálu Ondřej Vaňura se v jižních Čechách přesunul do Českého Krumlova. Dominantou historického města je hlavně hrad a zámek. Ten obdivují tisíce turistů. Nejen z blízka při prohlídkách a na nádvoří, ale taky z vody. Český Krumlov je totiž pro vodáky ideálním místem.

Krásy Českého Krumlova můžete obdivovat přímo z vody, teď stojím asi u nejznámějšího jezu ve městě, který se jmenuje Jelení lávka.

Tady se každou chvíli střídají desítky vodáků, ať už na raftech nebo na kanoích. Josef Maleček mladší provozuje půjčovny raftů a kánoí. „O práznidnách je zájem o lodě je velký, obzvláště víkendy jsou vyprodané už třeba měsíc nebo dva dopředu, “ říká.

Půjčení raftu vyjde na půlhodinový okruh městem zhruba na 200 korun na osobu. V Českém Krumlově je hned několik jezů, pro začátečníky jsou bezpečené, pokud se sjíždí tak, jak mají – úzkou propustí.

Využívám možnosti svézt se po Vltavě na voru, ze kterého obdivuji památky. „Můžete vidět jak kostel, tak zámek. Jedna jízda stojí 450 korun na osobu a trvá 50 minut, podle toho, jaký je stav Vltavy, “ popisuje Josef Čížek, kapitán dřevěného voru Český Krumlov.

03671801.jpeg
autor: ova
Spustit audio