Čtveráček miláček, Kajínek, Babiš. Nekorektní kabaret je stále ve střehu i v novém pokračování

Ze Čtveráčka miláčkem. Politickou satirou Ovčáček čtveráček dokázali herci Městského divadla Zlín vyprodat svá představení loni na podzim bez problému. Od čtvrtka budou chtít tvůrci navázat pokračováním nazvaným Čtveráček miláček. Vstupenky na večerní premiéru jsou ale beznadějně vyprodané.

„Byl to netušený nápad, podvědomý nápad, najednou se to zrodilo, okamžitě jsem svolal herce, udělali jsme tiskovku. Podstatné je, že to mělo být jako premiéra a derniéra zároveň,“ řekl před půl rokem Českému rozhlasu autor hry a ředitěl Městského divadla Zlín Petr Michálek.


Představení Městského divadla Zlín mělo několik repríz, zájem diváků byl obrovský. Na derniéru přenášenou živě do kin přišlo letos v únoru více než 17 tisíc lidí.

Ústředním tématem Ovčáčka čtveráčka byla loňská kauza, kdy nedostal Jiří Brady státní vyznamenání. Scénář se ale průběžně měnil. „Pravdou je, že po čtrnácti dnech vždy ty největší, nejaktuálnější perličky nějakým způsobem začleníme,“ uvedl již dříve režisér.

Text nové hry Ovčáček miláček může Michálek taky měnit, jak uvedl režisér tento týden pro ČTK. Představení přivede na pódium nové postavy – osvobozeného vězně Jiřího Kájínka, moderátorku Michaelu Jílkovou nebo Andreje Babiše, bývalého ministra financí a předsedu hnutí ANO.

Divadlo na premiéru pozvalo Andreje Babiše i Jiřího Ovčáčka. Prezidentův mluvčí již dříve na Twitteru uvedl, že pokud mu to program dovolí, na představení přijede. „Byl bych rád, kdyby přijel. Pro nás by to nebylo jiné, jiná by ale mohla být diskuze, která bude po představení následovat," uvedl ředitel.

Premiéra i další reprízy se uskuteční ve Velkém sále zlínského divadla. Se zájezdy do jiných divadel se podle Michálka vzhledem k technických podmínkám nepočítá. „V jednání je ale opět přenos do kin," dodal Michálek.

Spustit audio