Elton John zrušil show ve Spojených státech. Nakazil se v Jižní Americe

Britský pianista a zpěvák Elton John musel zrušit koncerty ve Spojených státech. Na jeho show nazvanou Piáno za milion dolarů se tak fanoušci v Las Vegas a Kalifornii těšili marně. V nemocnici strávil několik dní, už je ale doma.

Elton John skončil na jednotce intenzivní péče s akutní a životu nebezpečnou infekcí. Zákeřnou bakterií se nakazil při svém turné po Jižní Americe.

„Už cestou z chilského Santiaga zpátky do Londýna se mu udělalo zle a z letiště nezamířil domů, ale rovnou do nemocnice. Dva dny byl na jednotce intenzivní péče a pak se přesunul na dalších několik dní na běžné oddělení,“ popisuje redaktor Ondřej Himmer.

Nyní už je mimo nebezpečí, lékaři ho před třemi dny pustili domů, kde teď podle svých slov na radu lékařů odpočívá. Doktorům poděkoval za skvělou péči a omluvil se fanouškům, kteří koupili lístky na americké koncerty plánované na konec dubna a na květen.

Podle oficiálních stránek Eltona Johna ale další turné bude – startuje 3. června v Londýně a zavede ho do konce roku do skoro 40 měst po celé Evropě – Českou republiku ale nenavštíví.

autor: jch
Spustit audio