EXKLUZIVNĚ: Na festivalu Metronome zazpívá Ewa Farna, David Koller nebo Monkey Bussiness

Zpěvák Sting a kapela Kasabian – to jsou hlavní lákadla letošního hudebního festivalu Metronome. Už podruhé se uskuteční 23. a 24. června, a to znovu na Výstavišti v pražských Holešovicích. Radiožurnál je hlavním mediálním partnerem festivalu.

Na co všechno se hudební fanoušci mohou těšit? Prague Metronome festival nabídne čtyřicítku kvalitních koncertů, mezi nimi i první české festivalové vystoupení Stinga, show jedné z nejúspěšnějších britských kapel současnosti Kasabian nebo vystoupení ostrovního objevu Shells.

Čeští interpreti v trochu jiném světle

Z českých muzikantů na Metronomu vystoupí Ewa Farna, která vůbec poprvé odehraje jazz-swingové úpravy svých skladeb. Ty vyšly na polském albu Inna. Překvapením bude i její speciální host – jazzový kytarista světového věhlasu, absolvent Berklee College of Music, David Dorůžka.


Prague Metronome Festival je nový mezinárodní hudební festival, který se koná v centru Prahy a nabízí 40 koncertů nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Do 14. února lze dvoudenní vstupenku pořídit za 1690 korun v předprodejních sítích Ticketportal, GoOut a TicketLIVE.

Očekává se, že výjimečné bude i spojení slovenské zpěvačky Katarzii a rappera Kata s Davidem Kollerem. Nový talent na domací scéně Thom Artway na pódiu na výstavišti vystoupí s aktuálním debutovým albem Hedgehog, které se v hodnocení domácích alb dostalo na první žebříčky.

V pátek na hlavní scéně zahrají výjimečný set i Monkey Business. Co to bude, nechtějí muzikanti zatím odtajnit. „Více prozradíme až v březnu. Jinak za mě osobně se na Metronome moc těším. Nestává se moc často, že Sting přijede na náš koncert,“ říká s úsměvem zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert.

Záměrem festivalu je představovat české interprety v trochu jiném světle, než jak je obvykle diváci a posluchači znají. „Nechceme být jenom jednou ze zastávek na turné, chceme, aby si připravili speciální koncert, který i pro naše diváky bude jedinečný,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

autoři: jch , prh , vok
Spustit audio