Jak se stát hvězdou amerického internetu? Převlečte se za strom a zablokujte dopravu v Portlandu

26. říjen 2016

Spojené státy se právě baví případem umělce, kterému se podařilo svým vystoupením zablokovat dopravu v centru Portlandu ve státě Maine. Stoupl si do rušné křižovatky převlečený za strom a skončil kvůli tomu v policejní cele.

Asher Woodworth na sebe naložil tolik smrkových a borových větví, že skutečně vypadal jako strom. Velmi pomalu chodil po přechodu pro chodce, když ho kvůli blokování dopravy oslovila policejní hlídka.

Policie se snažila s mužem převlečeným za strom komunikovat, ten ale mlčel a odmítl se identifikovat. Hlídka muži jen domluvila a odvedla na okraj silnice. Po chvíli se ale zase do rušné křižovatky vrátil, a tak jej za neuposlechnutí výzvy a blokování dopravy policisté zatkli. Z vazby se dostal po šesti hodinách na 60dolarovou kauci, což jak řekl, byl velmi intenzivní zážitek.

Jak se později ukázalo, muž převlečený za strom, byl místní umělec. Asher Woodworth britské televizi BBC řekl, že ho k performanci vyzvala vize, kterou dostal při meditaci. Chtěl tím vším prý překvapit veřejnost a ukázat kontrast mezi „energiemi ekonomiky a efektivnosti a energiemi pomalosti a kouzel.

Každopádně ze stromového muže se stala hvězda amerického internetu. A podívat se můžete i třeba na Instagram, kde ho najdete převlečeného za kupku sena.

autor: vid
Spustit audio