Ježíškova vnoučata plní přání seniorům. Třeba návštěvou v ústecké ZOO

26. listopad 2017

Procházka venku asi není to, co by dnes chtěla většina lidí dělat. Víme ale nejméně o dvou lidech, kteří společně strávili několik hodin návštěvou zoologické zahrady v Ústí nad Labem. Pan Arnošt z Podkrušnohorského domova sociálních služeb v Dubí si to moc přál. A jeho přání splnila Sabina Jirkovská.

„Na panu Arnoštovi bylo vidět, že se na návštěvu hodně těší,“ přibližuje redaktorka Gabriela Hauptvogelová s tím, že bylo úžasné sledovat ho, jak prakticky na každé zvíře volal, rád si je také hladil. „Vynechali jsme pavouky, naopak moc se mu líbili opice,“ usmívá se.

A co vedlo paní Sabinu k tomu, že splnila přání právě panu Arnoštovi? Na Ježíškových vnoučatech se jí líbí osobitost projektu – je to lepší, než posílat peníze na nějaký účet. Není nic jednoduššího, než vzít někoho do zoo, se svou kamarádkou chce také tyto návštěvy opakovat.

Přání seniorů najdou lidé v databázi projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, namátkou tam je například žádost o cestu pro dva lidi v Karibiku. K těm dostupnějším patří přání pána, který by si chtěl zahrát vlastní píseň s některou ze svých oblíbených kapel.

autor: hau
Spustit audio