Ježíškova vnoučata: Plňte s Českým rozhlasem nejtajnější vánoční přání osamělým seniorům

Na Vánoce nemá být nikdo sám a mají se plnit i ta nejtajnější přání. Řídíme se tím i v Českém rozhlasu, a proto jsme spustili projekt Ježíškova vnoučata na podporu osamělým lidem v domovech seniorů po celém Česku. Už zanedlouho si bude každý moci na speciální stránce vybrat konkrétní přání třeba devadesátileté paní a splnit je.

Celý tým lidí, který na projektu pracuje, dostává úplnou smršť dotazů a reakcí od posluchačů, „Teď jsme ve fázi, kdy se nám hlásí jednotlivé domovy seniorů,“ říká šéf vánočního projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.


Na facebookovém účtu Ježíškových vnoučat je více než deset tisíc lidí připraveno přání plnit.

Domovy začaly pomalu vkládat přání jednotlivých klientů, kterých dnes ráno bylo na tisíc. A jak se mohou lidé připojit? Stačí napsat mail na vnoucata@rozhlas.cz, a to do 24. prosince, projekt se spouští 13. listopadu ve 13 hodin a 11 minut.

A jak zní některá z přání? Tak například paní Marta by si přála šatní skříň, pan Miroslav z Prahy by se rád na pár hodin stal závozníkem, paní Oldřicha by si zase přála dárkový koš. „Jsem osamocený, chci cokoliv,“ píše pan Leoš.

autor: jch
Spustit audio