Ježíškova vnoučata startují. Jak začít plnit přání opuštěným lidem?

13. listopad 2017

Ježíškova vnoučata jsou spuštěna. Už teď si můžete vybrat ze seznamu tisíců přání na stránkách Ježíškových vnoučat to, které splníte klientům domovů seniorů z celé republiky. Může to být zážitek i věcný dárek. Jak a proč se zapojit do projektu s Českým rozhlasem?

Přání jsou na dva tisíce. Některá jsou prostá. Někdo si přeje jen knihu nebo křížovky, nebo si popovídat třeba nad dortem v cukrárně. Další lidé mají sen se setkat s někým slavným, nebo zažít to, na co neměli v mládí odvahu. Celý seznam najdete na stránkách www.jeziskovavnoucata.cz

S plněním přáním přitom nemusíte čekat až do Vánoc. Čím dříve, tím lépe. „Někteří ti lidé jsou ve vysokém věku. Možná to bude poslední hezký okamžik v tom životě,“ říká vedoucí celého projektu Martin Ondráček.

Projekt vznikl v roce 2016. Minulý rok nadšenci splnili okolo šesti set přání. Letos se do něj zapojil celý Český rozhlas a vše se rozjelo ve velkém. S vaší pomocí můžeme udělat radost i několika tisícům lidí.

Proč do toho jít?

První Ježíškova vnoučata se nám hlásila už před oficiálním spuštěním databáze. Třeba paní Petra. „Já i můj syn určitě za někým přijedeme. Mám babičku v domově pro seniory, neumím si představit, že bychom za ní nejeli,“ vysvětluje.

Za některými lidmi v domovech důchodců ale nikdo nepřijíždí. Nejvíc je to vidět právě v období okolo Vánoc. Projekt Ježíškova vnoučata ovšem nejspíš po Štědrém dni neskončí. Dokud bude stále dost přání i vnoučat, projekt poběží dál.

To ale neznamená, že byste měli otálet. Přání přeci můžete splnit i několik. Vybírat můžete podle ceny dárku, typu zážitku nebo vzdálenosti od domova. Předat dárek můžete totiž i osobně.

autoři: jch , ost , dap , had
Spustit audio