Jsem první dáma Ameriky, tvrdí Ivana Trumpová. Popraskem propaguje své paměti

10. říjen 2017

Raising Trump, tedy Trumpovská výchova. Tak se jmenuje kniha Ivany Trumpové, která v úterý vychází v New Yorku. První manželka Donalda Trumpa a rodačka z Československa v ní vzpomíná na divoký rozvod se současným americkým prezidentem a upozorňuje na to, že hlavně ona vychovala tři nejstarší Trumpovy děti. Víc než obsahem knihy ale vzbudila v Americe rozruch její propagací.

O takové pozornosti si ještě před vydáním knihy většina autorů může nechat jenom zdát. A nejde pouze o televizní show, ve kterých se teď Trumpová hodně často objevuje. Nejprve na stanici CBS, která patří do stejného mediálního domu jako nakladatelství, kde paměti vycházejí.

Velký poprask vyvolal až rozhovor v pořadu Good Morning America konkurenční ABC. Tam Trumpová prohlásila, že jako první prezidentova manželka je i první dámou. Doprovodila tím tvrzení, že si s prezidentem stále pravidelně telefonuje, ale nechce číslo vytáčet moc často, aby současná manželka Melania nežárlila. Už tak prý musí být život v Bílém domě utrpením, pronesla také Trumpová.

Mluvčí skutečné první dámy Melanie Trumpové odpověděla, že bývalá prezidentova žena na sebe jen samolibě upozorňuje, aby prodala víc výtisků své knihy.

V té popisuje tvrdý boj o peníze při rozvodu s Trumpem v 90. letech a hlavně svou výchovu tří společných dětí, na které se prý jinak milující otec Donald Trump skoro nepodílel. V prezidentské kampani a později funkci se ale svými dětmi obklopil. Ty jsou často kritizované spolu s ním a nejstarší Donald junior figuruje v kauze možného ovlivnění amerických voleb Ruskem.

Donald Trump

Vzdala se postu velvyslankyně v Česku

Jeho matka nemá z vyšetřování žádné obavy, jak řekla v televizi ABC, protože podle ní neudělal nic špatného. Ivana Trumpová také neopomněla zmínit, jak její kniha ukáže, že bez ní by její bývalý manžel nebyl tím, kým je.

Zopakovala i to, jak odmítla pozici velvyslankyně v Česku, protože si nechtěla kazit pohodlný život v New Yorku, na Floridě a Francouzské riviéře. A prý také amerického prezidenta povzbudila k tomu, aby dál používal svůj oblíbený Twitter.

autor: jkb
Spustit audio