Kouzelný svět Harryho Pottera ožívá ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít

16. listopad 2016

Pět let čekali fanoušci Harryho Pottera na nový film. Večer se první diváci dočkali. V kinech je od tohoto týdne film Fantastická zvířata a kde je najít. Ten otevírá zcela novou příběhovou linku. V jiném prostředí, s dosud neznámými postavami a taky s trochu odlišným vyprávěním.

„Nebylo to jako u Harryho Pottera. Nebyli jsme uvedeni do děje, takže to bylo takové překvapující. Spousta lidí říkala, že to bylo víc pohádkové, než čekali,“ říkal po české předpremiéře jeden z fanoušků.

I ostatní byli mile překvapeni a padala i slova o tom, že se vrátil Harry Potter. Zatímco u předešlých dílů potterovské ságy diváci tušili, co mohou očekávat, o zápletce nového snímku příliš nevěděli.

Podívejte se na trailer k filmu Fantastická zvířata a kde je najít:

Projekci si nenechal ujít ani filmový publicista Jan Škoda. Film má podle něho spád a bavil se u něj: „Je to zábava, je to vtipné a to je na tom asi nejlepší. Hlavní hrdina, kterého hraje Eddie Redmayne, je poněkud jalový a není úplný tahoun. Stejný problém má i jeho ženský protějšek,“ hodnotí Škoda.

Nudnou dvojku zachraňují jejich dva společníci. Nejvíce nadšeni zůstanou ve výsledku fanoušci světa Harryho Pottera. Nový příběh, který snímek Fantastická zvířata a kde je najít otevřel, se dočká pokračovaní. Druhý díl poputuje do kin v roce 2018. Třetí o dva roky později.

autoři: jpr , Ondřej Bambas
Spustit audio