Krucinál, zabili Kennyho. Parchanti! Seriál Městečko South Park oslavil 20 let od první epizody

Animované seriály obvykle sledují děti. Americký South Park ale není snadno stravitelný ani pro mnohé dospělé. Druhý nejdéle běžící americký seriál oslavil dvacet let od odvysílání první epizody.

Za dvacet let od prvního dílu tvůrci seriálu urazili velký kus cesty. Natočili několik celovečerních filmů a zesměšnili snad všechna náboženství, státy světa i politiky.

Je to ironické, stejně jako celý South Park. Hlavní postavy seriálu pro dospělé jsou děti. Ústřední partu obvykle tvoří tlustý a neuvěřitelně sprostý Cartman, židovský chlapec Kyle, upřímný Stanley, otloukánek Butters a chudý Kenny, jehož posláním je nosit kapuci a v každém díle zemřít co nejbizarnějším způsobem.

Komediální seriál vytvořili Trey Parker a Matt Stone, kteří v původním znění taky dabují většinu postav. A podařilo se jim ze South Parku udělat legendu mezi animáky.

Nápady docházejí

Vysílalo se už dvacet řad a South Park je po Simpsonových druhým nejdéle běžícím americkým animovaným seriálem. Ironický, vulgární a místy oplzlý humor diváky baví. Tvůrci se nebojí zajít za hranu a zesměšňovat postižené, homosexuály, potraty, eutanázii i rasismus.

South Park se strefuje i do náboženství včetně islámu. V jednom díle vystupoval prorok Mohamed jako plyšový reklamní medvěd a Buddha zase šňupal kokain. Seriál tím mnoho lidí pobouřil.

Z nové hry South Park

Své si zažili i politici a hvězdy showbyznysu nebo Kanaďané. Ti mají v seriálu zásadně podivné odklápěcí hlavy a prasečí očka. Duchovní otce tvorba seriálu i po letech pořád baví, spoluautor seriálu Trey Parker ale přiznal, že jim už docházejí nápady. Především proto, že se nikdy nechtějí opakovat. Práci ale nevzdávají a nejnovější jednadvacátá sezona začne v polovině září.

autor:
Spustit audio