Lidé se na dárky seniorům i skládají. Za tři dny se vybralo téměř půl milionu korun

Pan Petr si přál elektrický vozík a paní Anna televizi do svého pokoje v domově seniorů. To jsou některá přání z projektu Ježíškova vnoučata. Co s tím, když zrovna nemáme tolik peněz na dražší dárky, ale starým a osamělým lidem pomoci chceme?

„Za tři dny jsme vybrali téměř půl milionu korun, dražších dárků, které řešíme, je už 15,“ přibližuje Jana Úlovcová, provozní ředitelka Slevomatu, který se také stal Ježíškovým vnoučetem. Na portále je možné přispět stokorunou - vyzkoušelo to už 4 700 dárců.

Peníze se vybraly třeba na jeden rotoped pro vozíčkáře, na dva mechanické vozíky, koupilo se pět televizorů, jeden notebook, čtyři polohovací elektrická křesla a dokonce i jeden elektrický invalidní vozík.


Na stránkách Slevomat.cz na nabídce Ježíškova vnoučata lze koupit voucher za sto korun, nebo celý dárek.

„Nečekala jsem, jak je skupina lidí, kteří chtějí drobně přispět, velká. Za to jsou lidé nejvíce vděční, že mohou dát malý střípek, aby se složili na něco tak drahého, jako je třeba elektrický invalidní vozík,“ upozorňuje.

Na stránce je možné koupit ty nejdražší dárky, jako jsou dva elektrické skútry, jedno elektrické invalidní křeslo a tři elektrické vozíky. „Dárky vybíráme tak, aby sloužily ke zkvalitnění života a umožnily důstojné stáří,“ dodává Úlovcová.

autor: pkr
Spustit audio