Marta Kubišová se loučí s koncertními pódii v rodném městě. Oslaví tam i pětasedmdesátiny

Marta Kubišová odzpívá ve středu v rodných Českých Budějovicích poslední koncert. Definitivně tak ukončí pěveckou kariéru, vystoupení si naplánovala na den svých pětasedmdesátých narozenin v Kulturním domě Vltava, začne v 19 hodin. S pražským publikem se rozloučila 27. října ve vyprodané Lucerně, kde v závěru zazněla i píseň Modlitba.

V Českých Budějovicích nabídne hity, písně slavnější i méně známé. „Těší se na poslední koncert, že to bude mít za sebou. Nebere to nějak jinak, že ten den má narozeniny, je to normální ženská," řekla manažerka zpěvačky Jitka Doubravová.

Lístky na koncert byly vyprodány už na konci prázdnin. Produkce pak přidala sto dalších míst, které se prodaly do 72 hodin. V sále bude ve středu večer 800 diváků, stoprocentně plno.

Podle manažerky se Kubišová možná objeví někde v televizní show, kde bude povídat o životě. „Ale už nikdy nebude mít žádný koncert. Až ukončí kariéru, bude psát knížku, už toho zpívání bylo dost. A vzhledem k tomu, že jí na dvacet let zakázali zpívat, je na to zvyklá a chybět jí to nebude. Na rozdíl od jiných zpěváků, kteří si to nedokážou představit, tak ona si to představit umí. A bude mít víc času: bude odpočívat, cestovat, psát knížku," řekla manažerka.

Středeční Koncert završí rozlučkového turné. Série koncertů nazvaných Marta naposledy začala 26. září v Košicích. Jedním z důvodů ukončení kariéry je i její zdravotní stav. Předloni prodělala infarkt, který ji, jak říká, „vyvedl z omylu o nesmrtelnosti". Kubišová byla jednou z hvězd československé hudební scény 60. let. Za normalizace se ocitla v nemilosti komunistického režimu. Někdejší mluvčí Charty 77 se mohla vrátit k vystupování až téměř po dvaceti letech v listopadu 1989.

zdroj: ČTK
Spustit audio