Michal Prokop slaví s Framusem Five padesátiny. „Pět nás bylo opravdu málokdy,” vzpomíná

22. prosinec 2017

Vznikla před půl stoletím a za tu dobu vydala osm studiových alb! To je skupina Framus Five s Michalem Prokopem, která v pátek završí oslavy existence na vánočním koncertu v pražském Foru Karlín.

„Hledáme bývalé členy Framus Five”. Přesně tohle oznámení vyvěsila kapela před půl rokem na svých facebookových stránkách. Přes tisíc fanoušků tuhle výzvu sdílelo. Nakonec se podařilo dohledat 44 bývalých spoluhráčů a hostů, jak řekl v rozhovoru pro Radiožunál zpěvák Michal Prokop.

„Někteří z nich žijí v zahraničí, někteří z nich už nežijí vůbec. Pikantní je, že se skupina jmenuje Framus Five, ale pět nás bylo opravdu málokdy. Z původní sestavy už jsem zbyl jen já,” vzpomíná.

Pravidelnou součástí vánočních koncertů Michala Prokopa a kapely Framus Five je i účast hudebních hostů napříč generacemi a hudebními žánry. Na pódiu se proto vystřídá třeba zpěvák Ondřej Ruml nebo trombonista Jan Šatr.

„Tento pátek je pro mě středobodem všech stresů. Vánoce prožívám až ve chvíli, kdy to odehrajeme,” neskrývá Michal Prokop. Páteční koncert Blues In the Soul se jmenuje podle prvního alba z roku 1968 a Framus Five jím završí celoroční oslavy padesátiletetého působení na hudební scéně.

autor: šte
Spustit audio