Na rande s rozhlasáky? Mezinárodní přehlídka Prix Bohemia Radio nabízí originální program

20. březen 2018

Ty nejlepší české i zahraniční rozhlasové reportáže nabídne dnešní soutěž mezinárodní přehlídky Prix Bohemia Radio v Olomouci. Tamní studenti na odpoledne připravili rychlé seznámení s rozhlasovými tvůrci a nebude chybět ani divadelní inscenace.

Program Prix Bohemia Radio zahájí soutěž rozhlasových reportáží. Moderátora soutěže Jiřího Hoška zaujala různorodá témata. „Jsem známý svým fotbalovým fanouškovství, takže mně padnul do ucha příspěvek Honzy Suchana o fenoménu malého fotbalu, druhý postřeh by se týkal témat sociálních,“ vysvětluje Hošek.


Čtyři dny nabité poslechem toho nejlepšího z rozhlasových dokumentů, her a reportáží. Workshopy, debaty, koncerty i divadlo. To vše čeká na návštěvníky mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio.

S netradičním prvkem přišli na letošní Prix Bohemia Radio studenti olomoucké univerzity. Rychlé rande, neboli speed dating, přenesli na rozhlasovou půdu. Jak konkrétně bude vypadat, popisuje jejich kantorka Andrea Hanáčková.

„U deseti stolečků bude stát deset hostů z Českého rozhlasu, a budou mít vždy tři minuty na krátké rande s člověkem, který přijde ke stolečku, a bude se moci na cokoliv zeptat,“ nastiňuje.

Rozhlas bude zítra vidět a slyšet například také v Divadle na cucky, kde se představí pražský soubor Tygr v tísni s představením Ticho, nahrává se. To je inscenace o rozhlasových žurnalistech v době Protektorátu.

autor: bam
Spustit audio