Nechtěný Jaromír Jágr: Nemyslím si, že bych v NHL nemohl hrát. Čísla tomu neodpovídají

25. červenec 2017

Jaromír Jágr je zpátky z USA a připravuje se se svým Kladnem. Hokejista v pětačtyřiceti letech čeká na novou smlouvu. Na Floridě už ji nedostane, pospíchat rychle za novým angažmá ale nechce.

„Nechám to být. Až se něco stane, tak se něco stane,“ nestresuje se slavný hokejista. Rozjednáno něco má a ve hře je i Evropa, nebo třeba rovnou Kladno. Jágr by ale rád prorazil v NHL. Jenomže kluby teď musí hodně počítat místo pod platovým stropem.


„Samozřejmě je to byznys, na city se tam nehraje jako nikde jinde v práci. Někdo je ve vedení, někdo to rozhodnutí musel udělat a někdo to odnese. Někdo je šťastný, někdo je nešťastný. Tak to chodí v hokeji i ve velké firmě nebo kdekoli na světě. Prostě to tak je. Není to charita, kde by se dávaly věci zadarmo, je to byznys. Takovým směrem se svět vyvíjí a tak to je. Je to kapitalismus.Jaromír Jágr

Na hokejovém trhu je Jágr v pětačtyřiceti letech přeci jen opotřebovanějším zbožím. A proto musí mít něco navíc, aby v tomto obchodním prostředí uspěl.

„Stáří v tom hraje určitě roli. Nemyslím si, že bych byl tak špatný, abych tu ligu nemohl hrát. Čísla tomu taky neodpovídají. Jestliže budu na stejné úrovni jako mladý hráč, tak dostane šanci mladý hráč. S tím já souhlasím. Když jste starší, musíte být lepší než ostatní,“ říká Jaromír Jágr.

Pokud se ještě dohodne v NHL na další smlouvě, mohl by se stát hokejistou, který v nejlepší lize světa odehraje nejvíce zápasů ze všech. Na vedoucí Gordieho Howea ztrácí pouhých 56 zápasů.

autoři: jch , fk
Spustit audio