Nejvyšší soudkyně Ivanka a víc fanoušků na Twitteru. To je 100 dní prezidenta Trumpa podle Simpsonů

28. duben 2017

Jmenování Ivanky Trumpové členkou nejvyššího soudu Spojených států, psíček místo vlasů a mluvčí prezidenta, který se oběsil. I tak vypadá sto dnů Donalda Trumpa v Bílém domě v podání amerického animovaného seriálu Simpsonovi.

V sobotu uplyne sto dní od chvíle, kdy se Donald Trump stal americkým prezidentem. Do hodnocení jeho dosavadní politiky se zapojili taky tvůrci animovaného seriálu Simpsonovi. Vytvořili k Trumpovu milníku zvláštní epizodu a televize FOX už zveřejnila ukázku.

Trumpův mluvčí Sean Spicer se oběsil a na saku má lístek s nápisem Končím. Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová raději prchá, aby ho nemusela vystřídat. Trump mezitím v ložnici odškrtává své úspěchy na mobilu.

Mezi ně patří podle tvůrců seriálu zlepšení golfového hendikepu i nárůst počtu sledujících na Twiiteru. Jeho dcera Ivanka se stane členkou Nejvyššíhu soudu.

Trump se v seriálu neobjevil poprvé. Dokonce se dá říct, že tvůrci předpovědili, že se stane prezidentem. V epizodě Nebárt se budoucnosti z roku 2000 předpoví indiánský šaman Bartovi budoucnost a mimo jiné vyjde najevo, že se Líza stane prezidentkou Spojených států a snaží se zemi postavit na nohy poté, co ji její předchůdce Donald Trump přivedl k bankrotu.


První dvouminutový skeč se Simpsonovými - rodině Homera a Marge Simpsonových a dětech Bartovi, Lise a Maggie - byl vysílán před třiceti lety, 19. dubna 1987, v Show Tracey Ullmanové. Skeč si ihned získal takovou popularitu, že se vedení studia Fox rozhodlo věnovat jim hlavní vysílací čas. Animovaný seriál Simpsonovi se pak začal vysílat 17. prosince 1989.

V seriálu se objevila i řada slavných osobností - Bono Vox, Tony Blair, Paul McCartney, J. K. Rowlingová, Rolling Stones, Elton John, Britney Spearsová, tenisové duo sester Williamsových. Z hudebních skupin pak Aerosmith, Red Hot Chilli Peppers, Green Day či Coldplay. Nejen v zábavní branži se ostatně už dávno vžilo heslo: "Kdo se neobjevil v Simpsonových, jako by nebyl." Před pěti lety se v 500. dílu seriálu objevil i kontroverzní spoluzakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange.

autoři: jch , sed , jaw
Spustit audio