Nešťastnou smrt francouzské fitness blogerky způsobil vadný šlehačkovač

23. červen 2017

Víte o tom, že záliba ve šlehačce se vám může stát osudnou? Neucpe vám rychle cévy, ale její tvorba v tlakové láhvi vás může smrtelně zranit. Přesně to se stalo oblíbené francouzské blogerce. Nádoba totiž explodovala a 33letá žena zásah kovovým předmětem nepřežila.

Láhev, která blogerku zabila, je kovová nádoba velká přibližně jako půllitrová nádoba. Pracuje s bombičkami se stlačeným oxidem dusným podobným těm, které se dávaly do známých a u nás oblíbených sifonů. Pomocí malé páky se pak dá šlehačka dávkovat.

 

 

A post shared by Rebecca Burger (@rebeccablikes) onJun 9, 2017 at 8:43am PDT


Zesnulá Rebecca Burgerová byla známá jako instagramová modelka. Na svém profilu měla 200 tisíc fanoušků. Ty zásobovala fotkami svého těla a různými modely oblečení a plavek. Často taky zveřejňovala fotky ze svých cest a zajímavých míst.

Šlehačkovač Rebeccy byl ale vadný. Informovala o tom její rodina, která na jejích stránkách na sociálních sítích fanoušky informovala o její smrti. Zároveň také varovala ostatní, aby podobné zařízení nepoužívali.

Není to první případ úrazu tlakovou láhví na šlehačku. Francouzská skupina na obranu spotřebitelů už v minulosti před tímto produktem varovala.

Mezi lidmi jsou stále desítky tisíc takových šlehačkovačů. Jedna z obětí, která v roce 2013 mluvila pro rozhlasovou stanici RTL, popsala, že ji láhev po explozi zlomila šest žeber.

autoři: , jaw
Spustit audio