Nová epizoda Star Wars je ze všech nejdelší, ale trpí množstvím postav, myslí si redaktor

14. prosinec 2017

Jedním z nejvíce probíraných filmů posledních dní je bezpochyby nový díl Star Wars. Poslední z Jediů je druhým dílem nejnovější trilogie. Předešlá epizoda pokořila před dvěma lety nespočet rekordů jak v návštěvnosti, tak v tržbách. O to větší očekávání kladou fanoušci na osmou epizodu.

„Jestli to dosahuje úrovně těch starých Star Wars, o tom bych se přel, ale úloha určitě není snadná a Rian Johnsnon se s ní popasoval důstojně. To můžeme říci na rovinu,“ říká filmový publicista Petr Cífka z Moviezone.cz.


Poslední díl trilogie chystají filmaři na prosinec 2019. Příští rok čeká fanoušky snímek věnovaný postavě Hana Sola.

Film Poslední z Jediů navazuje na předešlé epizody. V něčem je ale jiný. „Je odvážnější co se týče děje, ale zároveň to rozostřenost příběhu trochu sráží, není tu taková síla,“ dodává Cífka. Režisér Rian Johnson natočil vůbec nejdelší díl Star Wars. Trvá dvě a půl hodiny. Tím se dostává do příběhu víc postav.

„Film tím maličko trpí. Určitě by prospělo, kdyby tam byla polovina postav. Je to tím, že série má za sebou bohatou historii a z důvodu marketingu a smluv s herci není možné postavy vynechávat,“ nastiňuje Martin Svoboda z Aktuálně.cz.

Spustit audio