Plzeň se počtvrté utká s FCSB a v Evropské lize už může postoupit. Sledujte přímý přenos

23. listopad 2017

Fotbalisté Plzně ve čtvrtek zkusí na čtvrtý pokus v této sezoně porazit rumunský FCSB. Pokud svěřenci Pavla Vrby doma v předposledním utkání skupiny Evropské ligy zvítězí a současně Beer Ševa neporazí Lugano, doprovodí někdejší Steauu Bukurešť do vyřazovací fáze už před závěrečným zápasem v Izraeli.

FCSB ve skupině G získal deset bodů a už po čtvrtém kole si zajistil postup. Druhá Plzeň má díky dvěma domácím výhrám šest bodů, o dva více než Beer Ševa. Poslední Lugano je na třech bodech.

Plzeňští v předchozích třech zápasech na FCSB nenašli recept. Nejprve ve třetím předkole Ligy mistrů v Bukurešti remizovali 2:2 a doma schytali debakl 1:4, v úvodním zápase skupiny Evropské ligy pak prohráli na stadionu FCSB 0:3. "Viktoriáni" na premiérové vítězství nad rumunskými soupeři čekají už sedm pohárových duelů.


Čtvrteční utkání začne ve Štruncových sadech pod vedením chorvatských rozhodčích v čele s Ivanem Bebekem. Přímý přenos odvysílá Radiožurnál od 19:05. Poslouchejte ZDE.

Domácí soutěží naopak plzeňští hráči dál procházejí bez zaváhání. Naposledy v sobotu suverénní lídři tabulky porazili Slovácko 4:1, v součtu s minulou ligovou sezonou zvítězili pošestnácté za sebou a vyrovnali vlastní rekord.

„Je to dlouhá série, za kterou stojí strašně moc práce. Kolikrát vyhráváme i vyrovnané zápasy, což dělá velké týmy. Teď nás ale čeká zápas proti FCSB v Evropské lize, Bukurešti máme co vracet," řekl záložník Jan Kopic.

Plzni bude podruhé za sebou chybět nejlepší střelec Michael Krmenčík, který má problémy s kotníkem. Mimo hru jsou i záložník Martin Zeman a dlouhodobě zraněný obránce Jan Baránek.

Fotbalová aréna FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech

Bukurešťské mužstvo v pátek v rumunské lize podlehlo Iasi 0:1, prohrálo poprvé po 12 soutěžních zápasech a kleslo na druhé místo za Kluž. Trenér Nicolae Dica bude v EL šetřit některé hráče a do Plzně nevzal například záložníky Mihaie Pintiliiho a Filipeho Teixeiru nebo obránce Marka Momčiloviče.

zdroj: ČTK
Spustit audio