Přál bych si, abychom do Česka přinesli radost, říká Miroslav Pelta k dnešnímu zápasu reprezentace s Tureckem

21. červen 2016

Dnes ve 21 hodin nastoupí česká fotbalová reprezentace na evropském šampionátu ke svému poslednímu utkání v základní skupině. Soupeřem národního týmu bude Turecko a vítěz se výrazně přiblíží postupu do osmifinále mistrovství Evropy.

Zápas bude v Lens sledovat i předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta, který je v těsném kontaktu s týmem. „Všichni si uvědomují situaci, kdy při vítězství a kdybychom vstřelili dvě branky, tak máme jistotu postupu, což je náš cíl a to bychom si všichni strašně moc přáli,“ říká Pelta a pokračuje:

„Turecký nároďák má ohromnou sportovní kvalitu, ale mají velké výkyvy z hlediska psychiky. Je to národ, u kterého nevíte, co bude, protože jsou horkokrevní. Já doufám, že naše mužstvo podá takový výkon a najde takovou taktiku, která nás dovede k tomu, abychom pokračovali v působení ve Francii.“

Ve výběru trenéra Vrby ale bude chybět Tomáš Rosický, což je podle Pelty hráč, který chybí v jakékoliv situaci. Dodává ale, že celou kvalifikaci hráli bez něj, protože byl dlouhodobě zraněn. Turky by nerad podcenil, ale nejsou podle něj jako Španělsko nebo Chorvatsko, které patří k nejlepším mužstvům.

A o čem bude Peltův motivační proslov k hráčům před zápasem? „Chci, aby si hráči uvědomili, že nás sleduje nejen 10 000 Čechů v hledišti, ale že nás sleduje celý národ. – Sportovní výsledky se přenesou na celou populaci, takže já bych si přál, abychom přinesli do České republiky nějakou radost,“ uzavírá Pelta.

autor: jch
Spustit audio