Radiožurnál sleduje Jiřího Drahoše. Čtvrteční díl projektu Hledá se prezident začal mezi zemědělci, pokračuje debatami

Na čtvrtek určil los v projektu Hledá se prezident, že budeme sledovat prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. Bývalý předseda Akademie věd začne svou dnešní cestu za hlasy voličů východně od Prahy mezi zemědělci.

Farmu Radoňovice založili v roce 1990 manželé Němcovi, kteří navázali na dlouhou zemědělskou tradici rodu a v současné době hospodaří na 852 hektarech zemědělské půdy.


Denní plán Jiřího Drahoše
10:00 Debata pozvaných prezidentských kandidátů v Asociaci soukromých zemědělců v Radonicích na farmě rodiny Němcových
13:30 Debata prezidentských kandidátů v Hospodářské komoře ve Florentinu Na Florenci
17:00 Hostem moderátora Jana Pokorného ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

„Farma je na návštěvy a exkurze asi zvyklá, na webových stránkách se totiž chlubí tím, že ji v minulosti navštívil Václav Klaus, velvyslanec EU v České republice Ramiro Cibrián, prezident Evropského zemědělského kongresu, premiér, ministryně, ministři… Zřejmě tam bude něco dobrého,“ říká Jan Pokorný, který i ve čtvrtek vede štáb Českého rozhlasu ve stopách prezidentského kandidáta..

A co tam může čekat Jiřího Drahoše? Možná exkurze, možná další prezidentská debata, popřípadě chce mít kandidát na prezidenta hlubší vhled do zemědělství. „Ostatně farma je ve vlastnictví čestného předsedy Asociace soukromého zemědělství Stanislava Němce,“ dodává Pokorný.


V dalších dnech budeme postupně sledovat:
5. ledna Vratislava Kulhánka
8. ledna Marka Hilšera
9. ledna Jiřího Hynka
10. ledna Pavla Fischera
11. ledna Petra Hanniga

„Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu. A každý den s kandidátem na prezidenta uzavřeme rozhovorem ve 20 minutách Radiožurnálu po 17. hodině, který převezme v tomtéž čase i ČRo Plus,“ přibližuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

autor: jap
Spustit audio