Road movie Montenegro, to je jiná cesta do přírody, přibližuje režisér filmu

Čeští filmaři ukazovali divákům loni dost záběrů ze zahraničí. Někteří se vydali na jih Francie do Provence, někdo jel východním směrem, na Balkán. Dobrodružnou cestu do Černé hory zaznamenal režisér Petr Kubík se svým štábem ve filmu Montenegro.

„Film je hlavně o střetávání kultur, nebát se poznávat jiné pohlaví. To znamená, aby si odnesli touhu cestovat, touhu poznávat a nesedět jenom ve městě,“ přál si režisér Petr Kubík po uvedení svého prvního celovečerního filmu.


Film byl natočen už v roce 2013, na dokončení ale chyběli filmařům peníze, výsledný rozpočet byl 700 tisíc korun. Do boje o Českého lva se ale snímek nedostal.

Do natáčení road movie Montenegro zapojil lidi z devíti zemí, některé členy malého štábu přitom neznal. „Někteří byli dobří kamarádi, některé jsem poznal až při té cestě. To, co se dělo na plátně, se hodně dělo i v pozadí filmu, jak vznikal. Hodně často se nám stávalo, že jsme mezi sebou měli konflikty, vznikaly lásky, hodně jsme se hádali, vznikala ponorka, nechybělo ani zranění,“ říká.

Režisér Kubík má off-roadová auta rád, blízké je mu i prostředí Černé hory. „Chtěli jsme ukázat, že auto je jiná cesta do přírody,“ dodává.

Spustit audio