Romantická vyjížďka gondolou v Benátkách skončila hrozbou dvojnásobného trestu

14. listopad 2017

Dvojice francouzských turistů se v Benátkách rozhodla, že se při plavbě obejde bez zpěvu a dokonce i bez gondoliéra a uprostřed noci se vydala na romantickou vyjížďku. Gondola jim ale samozřejmě nepatřila, a tak se krádeží zabývá policie. Navíc nezůstalo jen u jediného trestného činu.

Benátky jsou bezesporu jednou z hlavních turistických destinací pro zamilované. Romantická plavba ale skončila pro Francouze trestním stíháním.

Pár si chtěl totiž romantickou projížďku typickou gondolou užít po svém a odcizil ji. Jenže zatímco zpívat by ještě mohlo být jednoduché, ovládat člun v úzkých benátských kanálech už tolik ne.


Deník Corriere del Venetto uvádí, že se takovéto krádeže opakují stále častěji. Skupinka německých turistů si jednu gondolu přivlastnila, aby se stihli včas ubytovat v hostelu. Další dvojici Dánů se dokonce jednu z těchto typických benátských loděk podařilo potopit uprostřed Grand Canalu.

Gondolu není úplně jednoduché ovládnout, a tak francouzští začátečníci naráželi s kradenou bárkou do okolních lodí a také do břehů. Podivné plavby si rychle všimli místní obyvatelé, kteří zavolali policii. Zamilovaný pár totiž nad plavidlem nakonec úplně ztratil kontrolu a policisté dvojici našli kolem jedné ráno promáčenou a prochladlou.

Kromě krádeže je ale policisté následně obvinili i z dalšího trestného činu. Francouzům výrazně přitížilo to, že si na krádež gondoly vzali nůž, kterým odřízli lana. Provinili se tak i nedovoleným ozbrojováním.

autoři: jaw , vjb
Spustit audio