Romantika se mění. Přestali střílet na zombíky a pak ji ve virtuální realitě požádal o ruku

26. září 2017

Originální nabídku k sňatku dostala Kelly z australského Malbourne. Její přítel, místní tesař, ji pozval do studia virtuální reality, aby se spolu s přáteli pobavili a zastříleli si na zombie.

Díky soupeření společností Google a Apple jde totiž vývoj v oblasti virtuální reality kupředu mílovými kroky. Oba giganti dlouhodobě pracují na projektech, v nichž se spojuje reálný svět s tím virtuálním, takže dnes se můžete octnou nejen v uměle vytvořeném virtuálním prostředí, kde se vám na dlani pase třeba dinosaurus, ale také třeba u sebe doma ve vlastní kuchyni.

Něco podobného se stalo právě Kelly. Její přítel Alex Lackovic, po té, co si s Kelly po několikaletém vztahu často říkali, že se cítí, jako by byli virtuálně zasnoubení, dívku originálním způsobem překvapil. Ve studiu virtuální reality Zero Latency připravili situaci, kdy se Kelly z post-katastrofického světa plného zombíků náhle ocitla docela jinde. Zmizely nejen příšery a všichni kamarádi, ale úplně se změnilo celé prostředí.

Vzhledem k realitě podobnému subjektivnímu vjemu může virtuální realita vyvolat u pozorovatele stav, kdy přestává jasně rozlišovat mezi reálným a virtuálním světem a tím celkově zkreslit jeho psychické vnímání a hodnocení skutečného prostředí. Právě to se stalo Kelly. Ocitli se s Alexem na zeleném trávníku na klidném předměstí před zcela skutečným domem její vlastní babičky. V tu chvíli se do zelené zahrady také začala linout romantická hudba a před vyděšenou Kelly poklekl Alex, aby ji požádal ji o ruku.

Možná si Kelly představovala, že v zásadní okamžik svého života bude mít na hlavě něco trochu jiného nežli kameru a projektor a na očích počítačové brýle. Niméně když se vzpamatovala a celý vtip pochopila, byla nejspíš spokojená, že se její přítel po letech vyslovil.

autor: Radiožurnál
Spustit audio