Šedesátnická love story! Do kin se vrací režisér Bohdan Sláma s filmem Bába z ledu

Bába z ledu – tak pojmenoval svůj nový film Bohdan Sláma. Do kin se vrací režisér poprvé od snímku Čtyři slunce. Tentokrát zasadil děj do prostředí vody a otužování. Kromě vlastních těl a zdraví budou hlavní postavy otužovat i svoje vztahy.

„Ona je na začátku závislá na problémech svých dětí, má pocit, že to je přesně to, co má dělat, a její dospělí infantilní synové na ni hrnou všechny svoje problémy, protože jsou sobci a narcisové a jsou zvyklí se takhle k té mámě chovat. Pro mne je ten příběh o tom, že ona se od toho dokáže emancipovat,“ popisuje režisér Bohdan Sláma svůj nový film Bába z ledu.


Kulisa šedesátnické love story, jak sami tvůrci dílo označují, přizvala k natáčení i skutečné otužilce. Včetně paní Boženy Černé, která chodí do vody pravidelně už čtyřicet let.

Hlavní postavu Hanu hraje Zuzana Kronerová. Herečka v pořadu Host Radiožurnálu námět povysvětlila: „Když mi dal Bohdan Sláma přečíst scénář, tak mi dal přečíst i takzvanou explikaci, o čem film je a proč je potřeba takový scénář napsat. Byla tam zajímavá věc – málo se hovoří o týrání starších lidí vlastní rodinou a dětmi. Je tam i trochu tohoto.“

Ve filmu hraje jednoho ze synů Marek Daniel, který pracoval s Bohdanem Slámou už několikrát. Naposledy na seriálu Kancelář Blaník. Druhého syna ztvárnil Václav Neužil. Ten s režisérem natáčel poprvé.

Spustit audio