Stále se můžete stát Ježíškovým vnoučetem. Nová přání přibývají každý den

20. listopad 2017

Český rozhlas dělá společně se svými posluchači radost seniorům z domovů důchodců. Do projektu Ježíškova vnoučata se může zapojit kdokoliv. Stačí, když si na webových stránkách akce najdete přání, které splníte.

Radost z dárku měla už třeba sedmdesátiletá Jana Kocmanová. Při vysněné cestě vlakem z Lysé nad Labem do Milovic si s reportérkou Pavlou Firbacherovou zavzpomínala na svoji práci na nádraží. „Vlakem už jsem léta nejela,” přiznala s dojetím.

Při cestě vlakem mohla porovnat, co je dnes na železnici nového. A stihla zavzpomínat i na veselé příhody ze své práce. „Jednou jsem třeba šla polepit vůz do Milovic. Přelézala jsem náklad a vlak se rozjel. Tolik jsem se bála skočit, že jsem dojela až do Ostré,” směje se.

Dárkyně Dagmar slíbila, že za paní Janou opět přijedou. A pokud chcete seniorům z našeho vánočního projektu plnit přání i vy, podívejte se na jeziskovavnoucata.cz a vyberte si.

Přání každý den přibývají. A další domovy se svými klienty se stále mohou zapojit. Stačí poslat mail na vnoucata@rozhlas.cz.

autor: mkk
Spustit audio