Sting odehraje na Metronomu devadesát minut, dojde i na songy legendárních Police

Britský hudebník Sting, který se představí první den pražského festivalu Metronome, odehraje celý devadesátiminutový koncert, i když hvězdy na podobných akcích hrají obvykle zkrácený zhruba hodinový set. Druhý ročník Metronome nabídne 23. a 24. června na Výstavišti v Holešovicích čtyři desítky koncertů.

Program na hlavní scéně bude moderovat zpěvačka Tonya Gravesová. „Letos jsem na festivalu v roli moderátorky. Moc se těším, protože se mi docela líbí být na festivalu, když nemusím hrát a můžu poslouchat hudbu. A těším se na spoustu českých i zahraničních kapel," řekla Gravesová.

Kromě zahraničních hvězd, jako jsou skupiny Kasabian, GusGus, Blood Red Shoes nebo Young Fathers, přinese festival i vystoupení Davida Kollera, Ewy Farne, Lenny, Monkey Business a dalších, kteří si pozvali buď nečekané hosty, nebo zahrají skladby mimo vlastní repertoár.

Sting překvapil pořadatele skromnými požadavky. V Praze se ubytuje v hotelu a od organizátorů požaduje standardní věci jako ručníky nebo své oblíbené čaje, které sladí medem. Podle referencí z jiných akcí by mělo v Praze dojít i na jeho skladby z období působení v kapele The Police, která v Česku nikdy nevystoupila.


Chcete vstupenky na Stinga zdarma?
Poslouchejte do 16. 6. Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz.

Vystoupení jednoho z nejslavnějších popových zpěváků si nenechají ujít ani interpreti jako Ewa Farna či členové britských Pretty Things. Na Stinga pod pódium dorazí i zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert. "Už jsem ho jednou viděl, ale na jeho festivalový set se obzvláště těším. Bude to skvělý odpočinek po našem festivalovém výkonu, kdy budu s Monkey Business zpívat písničky George Michaela," uvedl Ruppert.

Dvoudenní vstupenka přijde na 1 890 korun, na místě bude o 400 korun dražší. K dispozici jsou i jednodenní vstupy. Podle pořadatele Martina Voňky by na festival mělo přijít přibližně 12 tisíc lidí, pro které organizátoři připravují zázemí a festivalový areál. „Stavíme tribuny pro více než patnáct set osob, jsou téměř vyprodané. Kromě toho v areálu nabídneme dalších tři tisíce míst k sezení i v komfortních a gastro zónách," uvedl Voňka.

Na stavbě areálu se od pondělí bude podílet 250 lidí, kteří postaví tři kryté scény a zázemí. Návštěvníci festivalu si mohou legálně postavit stan u pražské Stromovky, kde budou mít k dispozici wi-fi, sprchy, občerstvení nebo úschovnu zavazadel. Pořadatelskou službu zajišťuje 114 lidí, kteří budou úzce spolupracovat s městskou i státní policií.

zdroj: ČTK
Spustit audio