Stromovku čeká rojení světlušek! Zapojte se také do pomoci nevidomým při Nočním běhu pro Světlušku

12. duben 2018

Světlušky už v polovině března proletěly noční Plzní a dnes večer se chystají do Stromovky. Program sedmého ročníku Nočního běhu pro Světlušku začíná v 18.30, kdy se také u hlavní brány pražského Výstaviště otevřou registrační pokladny. Na trať vyběhnou běžci s úderem 21. hodiny. Výtěžek z charitativní akce Nadačního fondu Českého rozhlasu poputuje na pomoc nevidomým.

Na prvních tři a půl tisíce účastníků, kteří se registrují a zaplatí startovné online na stránkách Běhu pro světlušku, bude na místě čekat balíček s čelovkou a plátěný sportovní vak.

Čtěte také

I těm, kdo se pro běh rozhodnou až na poslední chvíli, se ovšem vyplatí přijít včas. Budou si totiž moci dopřát masáž od nevidomých masérů, zvěčnit se ve fotokoutku anebo se před během rozehřát při vystoupení kapely Zrní.

A těsně před startem běžce povzbudí show bubeníků z kapely Tokhi & Groove Army.

Večerem budou provázet moderátoři Lucie Výborná a Stanislav Bartůšek, kteří na pódiu přivítají řadu zajímavých hostů. Přijďte se podívat přímo na místo, kdo ze známých sportovců, herců i rozhlasáků večer rozsvítí svoji čelovku a podpoří Světlušku.


Loňský ročník přinesl nevidomým 2.555.207 korun.

I běhat ve tmě má smysl

Účastníci běhu si budou moct vybrat ze dvou tratí. První okruh měří 2,5 a druhý 4,5 kilometru. Zúčastnit se mohou i děti. A ty, kterým ještě nebylo 12 let, mají v doprovodu rodiče vstup zdarma.

Cena startovného na místě je 500 korun, kdo si pořídí registraci online, ušetří 50 korun. Na místě konání akce bude připraveno občerstvení i převlékací stan a hlídaná šatna. Přesto raději nechte cennosti doma.

A nakonec ani nemusíte běžet. Přijďte se i jen tak projít a pomozte rozsvítit život nevidomých.

autoři: era , and
Spustit audio