Svatba jedenáct kilometrů nad zemí. Papež František oddal stevarda a letušku v letadle

Svatba v nebesích! Skoro jedenáct tisíc metrů nad zemí. Přesně takhle vypadal sňatek stevarda a letušky v letadle na cestě na sever Chile. Už tohle samotné by stačilo pro pohádkovou svatbu. Jenže na celém příběhu je ještě důležité, kdo pár oddal. Byl to totiž sám papež.

Paula Podestová a Carlos Ciuffardi Elorriga nejdřív po papeži chtěli požehnání k jejich dřívější svatbě. Před osmi lety totiž uzavřeli občanský sňatek. Církevní ale nestihli kvůli silnému zemětřesení, které poničilo kostel. Papež František jim ale vyšel vstříc a oddal je v letadle.

„Řekl nám, že svátost manželství ve světě chybí, a že doufá, že tohle třeba motivuje páry po celém světě,“ popsal chilský stevard. Manželé si řekli své ano na přídi letadla na cestě mezi Santiagem a městem Iquique na severu země.

Za svědka šel chilskému páru šéf letecké společnosti Latam. Sňatek pak svými podpisy potvrdil jak papež, tak i biskup, který byl na palubě. Papež prý manželům řekl, že oddal zhruba 40 párů, nikdy ale na palubě letadla.

Papež dal manželům i nějaké rady do života. Oba se prý mají snažit o rovnováhu ve vztahu. František jim taky radil, jaké prstýnky si vybrat. „Říkal nám, že by prstýnky neměly být moc těsné, protože to jsou muka. Neměly by prý ale být ani moc volné, protože by mohly spadnout,“ popisovala Paula Podestová. Papež František včera ukončil svou návštěvu Chile a v pátek už je v Peru.

autor: bal
Spustit audio