Takhle vypadá výlet po Stezce v oblacích. A dolů můžete sjet po tobogánu!

11. červenec 2016

Před vysokými teplotami se řada lidí ukryla na hory. Turisté například dorazili na Dolní Moravu na pomezí Orlických hor a Králického Sněžníku. Hlavním cílem je tam Stezka v oblacích. Najdete ji nedaleko lanovky Sněžník.

V dolní stanici sedačkové lanovky si kupuji základní zpáteční jízdenku nahoru. Včetně vstupenky na Stezku v oblacích platím 290 Kč a jdu se zařadit do fronty.

Netrvá dlouho a jsem nahoře v nadmořské výšce 1100 metrů. Kráčím po Stezce v oblacích, je to v podstatě velká dřevino-ocelová konstrukce, která je propletená celou řadou dřevěných cestiček, které vás dovedou až nahoru.

Rozhodně tady v tuto chvíli nejdu sám, jsou tu možná stovky turistů. Jsem na konci stezky, ve výšce 55 m je zde od země umístěná síť, na kterou, když si stoupnete, tak pod sebou máte pouze volný prostor. A projít se po té síti je docela zážitek!

Na Stezku v oblacích se můžou vydat klidně i rodiny s malými dětmi v kočárcích nebo vozíčkáři. Odsud ze shora dolů se můžete vydat opět po svých, anebo, jako já, připlatit 50 Kč a sjet dolů téměř 100 metrovým tobogánem. “Je to jedna z nejlepších atrakcí, co tady vlastně na věži je,” říká Pavel Juríček, který obsluhuje tobogan. Dolů pojedu rychlostí něco mezi 50 až 70 km v hodině.

autor: ova
Spustit audio