Tata Bojs a SOČR nezůstali jen u koncertu. Záznam z Fora Karlín vychází na albu

26. květen 2017

Když Tata Bojs se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu oznámili společný koncert, nikdo netušil, do čeho vlastně jdou. Výsledkem projektu bylo o několik měsíců později vyprodané Forum Karlín a album, které právě vyšlo v pátek 26. května.

„I když jsme měli z celého projektu zpočátku trochu obavy, nakonec to skončilo všeobecným nadšením. Ukázalo se totiž, že naše písničky jsou v podstatě docela symfonické,“ směje se frontman Tata Bojs Milan Cais.

Klíčovou roli sehrálo pochopení a nacítění Marka Doubravy, který se postaral o aranže. „Snažili jsme se, aby to byla zábava pro nás, pro posluchače a snad i pro symfoniky samotné. Chtěli jsme, aby nahrávka zněla vrstevnatě a aby výrazné elektronické zvuky známé z desek nahradily vtipně živé nástroje orchestru,“ vysvětluje Cais.


Bylo pro mě zajímavé soustředit se ve většině skladeb jen na zpěv. Ta druhá půlka mozku, která se vždycky zaobírá bubnováním, měla tentokrát celkem pohodu.Milan Cais

„Tata Bojs mají svůj originální styl a mě zajímalo propojení jejich hudby se symfonickým orchestrem. Najednou ta muzika dostala úplně jiný rozměr," dodává dirigent SOČRu Tomáš Brauner.

První výběr skladeb udělal Milan Cais, postupně pak písně redukovali s bývalým členem Tata Bojs Markem Doubravou. Na albu tak zůstalo patnáct písní, nechybí osvědčené hity jako Toreadorská otázka, Pěšáci nebo Attention Aux Hommes!, ale ani skladby ze zatím poslední řadovky Tatáčů A/B včetně Mardošova koncertního „pěveckého“ debutu v podobě písně Kamarádky.

Album TATA BOJS & SOČR Live vydává Supraphon v koprodukci s Radioservisem a ve spolupráci s Českým rozhlasem. Slavnostní křest se uskuteční ve středu 31. května od 17:00 ve Studiu S Českého rozhlasu.

autor: jaw
Spustit audio