V Číně se narodila paterčata tygra ussurijského. Poslechněte si jejich křik

26. květen 2017

Tygřatům z čínského Chabrinu je něco přes měsíc a všech pět sourozenců je v dobrém zdravotním stavu. V přírodních podmínkách by zřejmě všechno bylo jinak. Tygřice ussurijské totiž běžně rodí dvě až čtyři mláďata a ve volné přírodě většinou nedokážou odchovat víc než tři.

Tygřatům je něco přes měsíc a všech pět sourozenců je v dobrém zdravotním stavu. V přírodních podmínkách by zřejmě všechno bylo jinak. Tygřice ussurijské totiž běžně rodí dvě až čtyři mláďata a ve volné přírodě většinou nedokáží odchovat víc než tři.


Tygr ussurijský, známý jako tygr sibiřský, altajský, mandžuský nebo severočínský je největší známou kočkovitou šelmou.

To ale není jediný důvod, proč chovatelé paterčatům věnují tak vekou pozornost. Jejich matka o ně po porodu nejevila zájem, což je u těchto šelem neobvyklé. Zaměstnanci chovné stanice se proto rozhodli, že se o koťata raději postarají sami.

Chovatelé krmí tygřata každé tři hodiny čtyřiceti mililitry mléka a mláďata rostou jako z vody - každý den prý přiberou na váze i padesát gramů.

Tygří paterčata jsou v každém případě v dobrých rukách. Stanice v Chabrinu se totiž na odchov těchto ohrožených šelem specializuje a od letošního jara se tam podle čínské státní televize narodilo už 56 tygříků.

Chovatelé odhadují, že do konce srpna by tygříků mohl být až trojnásobek, což by byl rekordní počet.

autor: tpa
Spustit audio