V Poděbradech najdete nejen lázně, ale i Gluma nebo Dobbyho

26. červenec 2016

Další výlet zavedl prázdninového zpravodaje Radiožurnálu do Poděbrad. Lázeňské město ve Středočeském kraji nabízí kromě Památníku Krále Jiřího z Poděbrad i nové muzeum. Funguje necelý půlrok a je věnované postavám a figurkám z různých komiksů a fantasy filmů.

Ve Film Legends Muzeu v Poděbradech si můžete prohlédnout přes 550 různých exponátů. Zblízka se podíváte třeba na skřítka Dobbyho z filmů o Harrym Potterovi, nebo si můžete vyzkoušet, jak se zachází se světelným mečem z Hvězdných válek.

Některé kusy jsou z limitovaných kolekcí. Jeden z exponátů představil i majitel muzea Jan Vlčko: „Tohle je endoskeleton z filmu Terminátor v měřítku 1:1. Tento exponát váží 160 kilo a je to jeden z našich velmi pěkných kousků.“

Avatar, Pán prstenů, Hobit, ale trochu netradičně i major Zeman. V této sběratelské galerii najdete postavy z různých filmů i komiksů. Můžete si prohlédnout jak exponáty v životní velikosti, tak v měřítku 1:6 nebo 1:4.

Film Legends Muzeum je otevřené každý den, o víkendech se konají speciální komentované prohlídky. Vstupné pro dospělé činí 180 korun.

Pozor na terminátora
autoři: ova , jpr
Spustit audio