Vybíráme kapely, které stojí za to vidět naživo, zve organizátor na United Islands

Dnes začíná 13. ročník hudebního festivalu United Islands. Akce nejen na pražských ostrovech nabízí dobrou hudbu a navíc – lidé neplatí vstupné. Co festival nabídne letos?

„Můžete se těšit na menšinové i aktuální žánry a trendy: na jazz na Střeláku, indie a elektropop v Kinského zahradě, objevy Radia Wave také na Střeleckém ostrově, world music na Kampě, alternativní hudbu a experimenty taky na Kampě, a pak na spoustu menších scén a gastrozážitků po celé ploše mezi ostrovy,“ láká návštěvníky organizátor David Gaydečka.

Už dnes začíná klubová noc asi na 12 místech, zejména na Praze 6. Zítra se uskuteční spolu s Metronome festivalem křest celého hudebního víkendu na Výstavišti a v sobotu a neděli od 9 hodin bude živo na ostrovech i v centru Prahy.

Ve výběru účinkujících si Gaydečka drží právo veta, ale hlavním dramaturgem je Barbora Šubrtová. „Vozíme živé zážitky a kapely, které určitě stojí za to vidět naživo – jak na Islands, tak na Metronomu. Bára objíždí různé světové akce, workshopy a navštěvuje koncerty českých kapel, čili máme to ověřeno, jak to bude naživo vypadat.“

Český rozhlas je opět mediálním partnerem festivalu United Islands a David Gaydečka je ze spolupráce nadšený. Radio Wave pomáhá hledat nové talenty a dětské Rádio Junior připravuje doprovodný program. „Český rozhlas je reálným uskutečnitelem některých aktivit,“ shrnuje Gaydečka.

A jaký byl loňský ročník United Islands? Podívejte se.

autor: špo
Spustit audio