Vydejte se na Planetu R! Hrajte s dětmi velkou letní hru

Radiožurnál a Rádio Junior spojily síly se skauty a na prázdniny připravily velkou letní hru pro svoje posluchače. Planeta R, jak se hra jmenuje, je určena dětem od sedmi let, ale nudit se u ní nebudou ani jejich rodiče a prarodiče.

Soutěž provází příběh, který rozhlas odvysílá jako seriál minutových her. Autorsky se na něm společně s redaktorkou Šárkou Fenykovou podílí členové souboru VOSTO5 Ondřej Cihlář a Petr Prokop. Zmíněný soubor pak v celém seriálu vystupuje.


Kdy a jak soutěžit
I když soutěžící najdou vše podstatné ke hře na webu Radia Junior, je účelem hry odvést děti (aspoň v letních měsících) od počítačů. Pro plnění úkolů je nezbytné opatřit si obyčejný deníček, vytvořit ho a vyplnit podle instrukcí na webových stránkách. Pak už stačí poslouchat vysílání. Hra začíná 3. července. Každý týden zazní tři příběhy a na ně navážou tři úkoly. V pondělí, ve středu a v pátek je vždy v 15:40 odvysílá ČRo Radiožurnál a následně v 17:10 Rádio Junior.

Kdo se rozhodne do soutěže zapojit, bude vtažen do mise, jež má za úkol zmapovat ve vesmíru místo, které vědci považují za obydlené. Tedy místo, na němž existuje život. Astronauti se ale musí vypořádat se spoustou problémů. A tady přichází na řadu soutěžící, kteří budou mít příležitost pomáhat zde na Zemi posádce ve vesmíru. Do hry se zapojí také několik desítek skautských táborů, které budou pomáhat s řešením úkolů jak astronautům, tak i dětem u rozhlasových přijímačů.

Součástí mise se stáváte už po splnění tří úkolů. Ve hře jsou stovky cen! A pokud některé zadání úkolu propásnete, nebojte se! Naleznete ho v našem kalendáři.

Prázdniny jsou časem her a dobrodružství i časem pro mezigenerační výměnu zkušeností. Staňte se společně s dětmi součástí mise a užijte si letošní léto jinak!

Spustit audio