Výměna manželek. Po americku, mezi zástupci šerifa a s dohrou u soudu

12. prosinec 2017

Policie, šérifové, no jednoduše strážci zákona by měli jít příkladem. Toho se držel i šerif v americké Lousianě. Ten totiž vyhodil dva své zástupce, za to, že si vyměnili své manželky bez toho, aby se rozvedli a znovu se oženili.

„Bylo to před třemi lety v okresu Bossier v Louisianě. Zástupci šerifa Brandon Coker a Michael Golden si uvědomili, že oba vlastně milují manželku svého kolegy. To stejné cítili i jejich manželky, Cokerova choť se zamilovala do Goldena, a Goldenově manželce se zase líbil Coker. Oba muži se proto dohodli, že si vymění rodiny i bydliště. To se ale nelíbilo šerifovi,“ popisuje redaktor Martin Balucha.

Jakmile se to šerif dozvěděl, tak sáhl ke služebnímu předpisu, který zakazuje nezákonné, nemorální a neslušné chování. Charles Owens pak dal oběma mužům ultimátum do 24. listopadu, aby vše urovnali.

Výhružky a ultimáta ale nepomohly. Oba muži se totiž rozhodli, že poslechnou spíš hlasy svých srdcí než pokyny svého nadřízeného. Když přišli o práci, podali žalobu zaručující právo se svobodně spolčovat.

Nejvyšší soud Spojených států dal včera za pravdu šerifovi a už dřívějším rozhodnutím soudů. Ty poukazovaly hlavně na to, že sexuální vztahy mezi dospělými je možné posuzovat jinak, pokud dotyční jsou příslušníky bezpečnostních sil.

autor: bal
Spustit audio