Výměna zámku? Jenom špinavý trik. Penzistka přišla o peníze, které si šetřila na lázně

28. listopad 2017

Vynalézavost podvodníků nezná mezí, ovšem své triky zkoušejí především na ty nejzranitelnější, tedy na důvěřivé penzisty. Příkladem může být seniorka z Prahy, které pod záminkou ochrany před vykradením namontovali dva muži nový zámek do bytu, a skončilo to tím, že přišla o čtrnáct tisíc korun a stejně musela použít původní zámek. Přitom na všechno dostala fakturu.

„Přišli s fintou, že pode mnou byl vykradený byt, jestli jsem něco neslyšela… Když se dívali na moje dveře, tak mi řekli, že se mi může stát to samé, že můj zámek není dobrý,“ popisuje.

Dvaaosmdesátiletá paní si tedy nechala namontovat jiný zámek a chystala se zaplatit částku, na které se s montéry domluvila. Jenže náhle bylo všechno jinak. „Tvrdili mi, že to bude stát tři tisíce, a když jsem to chtěla platit, tak ten, co inkasoval, chtěl 14 tisíc,“ popisuje.

Na 14 tisíc korun ovšem montér vystavil fakturu, takže oficiálně práci odvedl. Policie případ řeší, seniorka z Prahy nebyla jedinou obětí. Už se ale smířila s tím, že peníze, které si střádala na lázně, neuvidí. Synovi to raději ani neřekla a vymluvila se na zdraví, že se jí letos do lázní nechce.

autor: lsm
Spustit audio