Využívejte mimosezónní slevy. Vyplatí se to

7. leden 2014
Šetřete s námi

Rodinné vstupné platí někdy pro početnější rodiny, jindy naopak pro ty rozvedené. Vypravit se s rodinou na kulturní akci však začíná být luxus. Jen za návštěvu běžného kina může čtyřčlenná rodina zaplatit i 600 korun.

„Byli jsme v divadle na představení pro děti. Jedna vstupenka stála 170 korun, což je poměrně dost,“ popisuje Markéta. „Vezměte si, kolik dnes stojí návštěva kina. Je to významná položka rodinného rozpočtu,“ přitakává Mirek.

Vzhledem k množství rodinných aktivit vítají rodinné vstupné a různé slevy. „Využívejte mimosezónních slev,“ radí Klára Kotábová, šéfredaktorka časopisu Maminka.

Čtěte také

„Samozřejmě, lidé se diví, proč by měli jet na zámek v říjnu, ale i tehdy může být krásné počasí a vstupné je třeba o 70 % levnější,“ nastiňuje. „Společnosti, které provozují kina, mají takzvané happy days, to jsou dny, ve kterých můžete vyrazit do kina s celou rodinou za nižší cenu,“ doporučuje.

„Sezónní slevy mívají také zoologické zahrady. Můžete si užít klid, protože v zoo nebývá mimo sezónu tolik lidí,“ dodává Klára Kotábová s tím, že spousta firem přišla na to, že existují nejen rodiny se dvěma dospělými a dvěma dětmi.

Slevy na rodinném vstupném často přesahují i 50 %. Například základní cena vstupenky do Obecního domu stojí 150 korun. Až pětičlenná rodina však zaplatí jen 250 korun.

autor: zvl
Spustit audio