Z Floridy do New Yorku a zase zpátky. Fenka Relay procestovala za rok a půl sama USA

Máte-li cestovat například z Prahy do Madridu, nejspíš použijete letadlo. Dnes tříletá kříženkyně německého ovčáka a Jack Russell teriéra Relay překonala stejnou vzdálenost pravděpodobně většinou po svých a trvalo jí to půl druhého roku. Právě po tak dlouhé době ji v newyorském útulku převzala dobrovolnice Myra Kennettová. Floridským majitelům se Relay ztratila už loni v únoru.

„Často k nám lidé volají, zda mohou přivést psa, abychom prověřili jeho mikročip. Přesně tak to bylo i s Relay. Oskenovali jsme mikročip a díky tomu jsme objevili její majitele ve West Palm Beach na Floridě. Celou cestu ovšem zřejmě neabsolvovala jen pěšky. Podle slov místní svědkyně jsme zjistili, že ve West Palm Beach ji patrně někdo naložil do auta a odvezl," řekla Myra Kennettová pro TV News 12. „Už se nomohu dočkat, až uvidím to radostné setkání Relay a majitelů, kteří se na ni velmi těší. Právě takové okamžiky mi připomenou, že naše práce stojí za to. Jen musíme ještě najít dobrovolníka, který by fenku převezl z New Yorku zpátky domů."

Pokud se vám film Neuvěřitelná cesta vyprávějící o dvou psech a kočce, kteří se přes divočinu sami vrací domů, zdál trošku přitažený za vlasy, příběh psí tulačky z Floridy vás možná přiměje opravit si názor.

autor: Radiožurnál
Spustit audio