Za hravým poznáváním se vydejte do plzeňské Techmanie

28. červenec 2016

Další výlet zavedl prázdninového zpravodaje Radiožurnálu do Plzně. Za cíl si tam vybral centrum Techmania, které nabízí stovky interaktivních exponátů, dílen nebo laboratoří. Ve světě vědy a techniky můžete ve velké plzeňské hale strávit klidně i celý den.

„Tohle je vlastně náš rozhlas – vysílá to elektromagnetické vlny,“ představuje jeden z mnoha exponátů průvodce Martin Hrdlička. Techmania má několik částí. Třeba v Edutoriu vám přiblíží různé přírodní a fyzikální zákony.

Techmania se líbí nejen dětem, ale i jejich rodičům, kteří ocení, že se děti nejen zabaví, ale naučí se pomocí hry i něco nového. Hlavním lákadlem léta je expozice Top Secret. Na vlastní kůži si můžete vyzkoušet, jaké to je být detektivem či špionem, nebo zjistíte, jak fungují odposlechy anebo sledování v terénu.

Prohlídka parku Techmania může zabrat i dlouhé hodiny, za tu dobu ale objevíte řadu zajímavých věcí. „Najdete tu hravé poznávání vědy, techniky a vůbec světa kolem nás, takže se tady třeba seznámíte s tím, jakou energii má voda a jak se dá využít, nebo zjistíte, jestli se správně stravujete,“ přibližuje mluvčí Techmanie Markéta Čekanová.

Otevřeno je denně. Návštěva expozic stojí dospělého 180 korun, za programy v dílnách a laboratořích se platí zvlášť.

autoři: ova , jpr
Spustit audio