Zrní, balet a jízda na freestylovém kole. Křest Jiskřící láká do Fóra Karlín

Jak zní kapela Zrní za doprovodu orchestru mohli slyšet už návštěvníci předloňského ročníku festivalu Colours of Ostrava. V pražském Fóru Karlín si podobný zážitek fanoušci zopakují. Právě tam totiž Zrní pokřtí své album Jiskřící. Kapela si připravila speciální program – doprovodí je baletní skupina Dekkadancers a freestylový jezdec na BMX kole Martin Dražil.

„Lidé, kteří to neznají, tak budou koukat, a spojení s baletem bude ještě lepší,“ přiznává Martin Dražil, že se na vystoupení s kapelou Zrní a baletní skupinou Dekkadancers těší a rovnou předvádí několik triků – stojí na předním kole, točí se, ale nedrží se rukama.

A jakou sestavu si na koncert připravili Dekkadancers? Sestava nepřipomíná klasický balet, chvílemi tanečníci boxují nebo dokonce kopají do fotbalového míče. „Jako Dekkadancers netvoříme klasické věci vůbec, k pohybu si navzájem říkáme jakoukoliv představu, co ten pohyb člověku přiblíží,“ vysvětluje Štěpán Pechar.


Kapela Zrní pokřtí 11. 10. ve Fóru Karlín nové album Jiskřící. Hosté: Filharmonie Hradec Králové, Dekkadancers a Jonatán Pastirčák aka Pjoni (SK). Zazní i nejoblíbenější skladby ze starších alb.

A zpěvák kapely Zrní Jan Unger dodává, jak vlastně celý nápad vznikl. „K jedné písničce jsem si představoval, že by tam mohl být nějaký baleťák, pak nás napadlo to propojit s někým na kole,“ přibližuje.

Spojení kapely Zrní s Filharmonií Hradce Králové a baletního vystoupení Dekkadancers s freestylem Martina Dražila podtrhne i vizuální podoba scény, kterou navrhnul muzikant a umělec Milan Cais.

autor: vok
Spustit audio