Finále Davis Cupu: velká tenisová bitva na Radiožurnálu

13. listopad 2012

Daviscupový tým České republiky se znovu po třech letech postaví ve finále prestižního turnaje Španělům. Tentokrát budou mít naši výhodu domácího prostředí, hraje se totiž v pražské O2 areně. Povede se českým tenistům napodobit úspěch fedcupového týmu? Buďte s Radiožurnálem u toho.

Finále Davisova poháru na domácí půdě je zážitek i pro sportovní redaktory Radiožurnálu. „Pro reportéra je to výzva, protože s emocemi musí pracovat tak, aby to posluchače obohatilo, ale nerušilo. Pokud to bude zároveň znamenat i zprávu, že český tým po 32 letech Davis Cup vyhraje, bude to perfektní,“ říká k ojedinělé sportovní události komentátor Jaroslav Plašil, který posluchačům zprostředkuje atmosféru přímo z místa.

Dění v zákulisí a postřehy hráčů po utkání bude sbírat reportér Martin Charvát. „Už jen to, že vstupenky se vyprodaly během pouhých jedenácti hodin, ukazuje, že se na finále těší spousta fanoušků. Atmosféra v hale bude určitě jedinečná a může našim hráčům hodně pomoci.“

fanoušci českých tenistů a především Radka Štěpánka

Pro Martina by bylo vítězství našich vzhledem k síle Španělů spíše překvapením. Důležitá bude určitě čtyřhra. „Pokud ji naši vyhrajou, rozhodne se zřejmě až v pátém zápase v neděli večer, a to by mohlo být extrémně napínavé.“

Oba reportéři se budou do vysílání Radiožurnálu hlásit nejen v pravidelných vstupech ve zprávách, ale také s každým důležitým okamžikem a vždy na konci setu. Přímo v O2 areně můžete navštívit náš stánek.

Stejná nominace jako v semifinále

Kapitán týmu Jaroslav Navrátil nominoval kromě Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka ještě Lukáše Rosola a Iva Mináře. Stejná sestava uspěla v semifinále v argentinském Buenos Aires, kde český daviscupový tým zdolal své soupeře 3:2. „Nebylo třeba moc přemýšlet, tým je vynikající, drží spolu,“ řekl Českému rozhlasu nehrající kapitán.

Před třemi lety podlehli jeho svěřenci ve finále Davisova poháru v Barceloně Španělsku na antuce 0:5. Tentokrát se bude hrát tvrdém povrchu, na kterém jsou podle kapitána našeho týmu Španělé porazitelní.

Jaroslav Navrátil, nehrající kapitán českého tenisového týmu

Davis Cup bez Nadala

Do Prahy nakonec nepřijede Rafael Nadal. Čtvrtý nejlepší hráč světa si léčí už od Wimbledonu zraněné levé koleno. Týmovou jedničkou tak podle nominace bude David Ferrer, vedle něj jsou v mužstvu ještě Nicólas Almagro a deblisté Marcel Granollers a Marc López.

Finále Davisova poháru Česká republika – Španělsko začne v pražské O2 areně v pátek 16. listopadu v 16 hodin. Sobotní čtyřhra je na programu ve 14 hodin a na závěrečné nedělní dvouhry se můžete těšit od 13 hodin.

Těšíme se na vás

Každý den finále Davisova poháru najdete v aréně nejen skvělou tenisovou atmosféru, ale také stánek Radiožurnálu. Přijďte si k nám užít i čas před zápasem. Otevíráme vždy s předstihem 1,5 hodiny a máme pro vás připravené například soutěže o knihy, CD a další ceny.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio