Český rozhlas obnovuje Hovory z Lán. Poslouchejte na Radiožurnálu!

19. červen 2013
Hovory z Lán

Hovory z Lán se vracejí. Už v neděli 23. června na Radiožurnálu uslyšíte první rozhlasový rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem. Český rozhlas tak obnoví tradici pravidelných rozhlasových rozhovorů s hlavou státu. Vysílat se budou jednou za čtvrt roku.

„Nápad navázat na tradici hovorů s hlavou státu se zrodil už před koncem přímé prezidentské volby,“ vysvětluje šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný, proč se ve vysílání Českého rozhlasu po více než 13 letech znovu objeví formát, v němž se prezident vyjadřuje k celospolečensky zásadním otázkám.

„Zeman, Schwarzenberg, nebo někdo úplně jiný – nezáleželo nám na tom, kdo ve volbách zvítězí. Silný mandát, který přímo zvolený prezident má, pro nás je dostatečným důvodem Hovory z Lán obnovit,“ dodává.

Témata přesahující týdenní mediální zájem

První z rozhovorů s Milošem Zemanem si budete moci poslechnout už v neděli 23. června po 17. hodině. V hodinovém pořadu, který bude moderovat Jan Pokorný, se prezident samozřejmě nevyhne aktuálnímu dění ve vrcholné české politice, ale rozhodně se neomezí jen na to.

„V rozhovorech s hlavou státu půjde hlavně o témata, která přesahují týdenní mediální zájem,“ zdůrazňuje Jan Pokorný. „Kupříkladu nyní má před sebou Miloš Zeman důležitou státní návštěvu Německa, což s sebou samozřejmě přináší řadu zásadních otázek,“ naznačuje moderátor a šéfredaktor Radiožurnálu.

Hovory z Lán bude Radiožurnál vysílat vždy jednou za čtvrt roku. S výjimkou prvního rozhovoru je bude společně s Janem Pokorným moderovat i komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček.

autor: als
Spustit audio