Pořady k 85. narozeninám a další novinky na Radiožurnálu

5. prosinec 2011
Z jiného pohledu

Český rozhlas letos oslaví 85 let od zahájení vysílání stanice Radiojournal ze Kbel u Prahy. Výročí nemůže ve vysílání opomenout ani současný pokračovatel tehdejších průkopníků, ČRo 1 - Radiožurnál. S ním a jeho ranním vysíláním se můžete v dubnu setkávat i na televizní obrazovce nebo na Nuselském mostě. Důležitou informaci máme pro posluchače, kteří si oblíbili týdeník Z jiného pohledu. A dozvíte se i o novém internetovém projektu Českého rozhlasu.Poslechněte si zvukové záznamy z rozhlasového archivu v AUDIOGALERII.

Drobné změny zaznamenají posluchači víkendového večerního vysílání. Z jiného pohledu se na svět nevidomých nebudeme dívat v sobotu a neděli 10 minut před 23. hodinou, ale už v pátek po skončení pořadu Když voláte 112. Od 22.40 tak uslyšíte v jednom celku informace, které byly dosud rozdělené na dvě části.

Radiožurnál, stejně jako ostatní stanice, připravil pro posluchače zajímavé pořady k 85. výročí zahájení rozhlasového vysílání v Československu. Každý všední den po 11. hodině se můžete do historie vrátit v seriálu připravovaném Jiřím Kokmotosem. V neděli po Ozvěnách dne v 18 hodin si poslechněte seriál Marka Janáče.

Také Český rozhlas 1 - Radiožurnál se po stanici ČRo Leonardo zapojil do nového projektu rozhlasových blogů. Zatím v rámci testování si můžete přečíst a prohlédnout něco málo ze zákulisí. V blízké době by měli své blogy začít psát zahraniční zpravodajové ČRo a spolu s nimi snad i další redaktoři a moderátoři Radiožurnálu.

Ranní Radiožurnál podpoří reklamní kampaň

V prvním dubnovém týdnu odstartovala kampaň zaměřená na ranní blok Českého rozhlasu 1 - Radiožurnál s moderátorem Janem Pokorným. Kampaň, se kterou se budou posluchači setkávat po celý měsíc, zahrnuje především tiskovou inzerci v hlavních denících, týdenících i vybraných měsíčnících, sponzoring na České televizi a TV Prima.

Součástí mediálního mixu budou také internetové bannery na všech hlavních zpravodajských serverech u nás a doplňkově též outdoorové aktivity, jako například velkoplošná obrazovka nad dopravně frekventovaným Nuselským mostem v Praze nebo LCD obrazovky v síti hypermarketů po celé ČR. Vizuální podobu kampaně připravila pro Český rozhlas agentura AnFas.

Ranní Radiožurnál mohou posluchači slyšet každé pondělí až pátek od 5 do 9 hodin. Každou čtvrthodinu nabízí kompletní přehled - zprávy, doprava, počasí, mezi tím ty nejlepší reportáže a rozhovory, přehledy tisku a ranní interview.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu