Dokuřte s Radiožurnálem!

Kouření škodí zdraví. To ví každý z nás. Ne každý si ale s touto závislostí dokáže poradit. Jak těžké je s kouřením přestat, aktivně zjistí i Radiožurnál, který společně s Českou koalicí proti tabáku připravil na letošní poslední čtvrtletí speciální projekt. Vyzýváme vás k boji se závislostí na nikotinu. Jsou věci, na které není nikdy pozdě. Nečekejte na novoroční předsevzetí a přestaňte kouřit s Radiožurnálem už teď!Termín pro přihlášení byl prodloužen do 2. října!

Dva týmy se utkají o to, kdo z nich vydrží nekouřit. Takový je princip soutěže, která na Radiožurnálu potrvá tři měsíce a posluchači ji budou sledovat od října do konce roku. Chce to pevnou vůli a odhodlání. My vás v tom nenecháme samotné. S bojem se závislostí bude všem členům obou týmů pomáhat odborný lékař a šanci na úspěch pomohou zvýšit také podpůrné prostředky pro odvykání kouření.

Tři odvážlivci z řad redaktorů Radiožurnálu proti třem odhodlaným posluchačům. Tak budou vypadat soutěžní týmy. Chcete být jeho členem? Pokud máte odvahu utkat se našimi redaktory a sdílet své pocity čerstvého nekuřáka se všemi posluchači Českého rozhlasu 1, nominujte se do soutěže!

Od 22. září do 2. října posílejte formou SMS na číslo 605 220 555 nebo e-mailem na adresu dokurte@rozhlas.cz své příběhy, proč chcete přestat kouřit. 3. října vybereme tři soutěžící, kteří, podle našeho názoru, budou mít nejsilnější nebo nejzajímavější motivaci.

8. října představíme oba týmy. Až do 30. prosince pak budeme společně ve vysílání Radiožurnálu pravidelně sledovat úspěchy nebo neúspěchy obou týmů, ale zároveň i reakce a pocity všech zúčastněných (ne)kuřáků. Den před Silvestrem jejich snažení vyhodnotíme a společně se všemi posluchači určíme, který tým byl úspěšnější. Nečekejte tedy s předsevzetím až na Silvestra a přestaňte s námi kouřit třeba už dnes!

Aktuální informace o vysílání Radiožurnálu a ostatních stanic Českého rozhlasu najdete na našich internetových stránkách www.rozhlas.cz/program.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Spustit audio